Warning: A non-numeric value encountered in /home/amb/ftp/www.adler.edu.pl/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467
Gdańsk 58 308 47 77, Gdynia 58 661 45 55

Kursy niemieckiego dla pracowników hoteli i gastronomii

Program kursu języka niemieckiego dla pielęgniarek obejmuje opanowanie specyficznego słownictwa medycznego, zapoznaje uczących się z organizacją pracy w niemieckich szpitalach oraz uczy reagowania w typowych sytuacjach codziennych, takich jak telefonowanie w sprawach służbowych, wypełnianie dokumentacji medycznej, prowadzenie rozmów z pacjentami, członkami ich rodzin oraz personelem medycznym. Materiał dydaktyczny dzieli się na dwanaście bloków tematycznych.

Kurs dla hotelarstwa

Program kursu obejmuje następujące umiejętności językowe niezbędne do porozumienia się z zagranicznymi klientami oraz słownictwo z zakresu hotelarstwa:

  • witanie klientów, przedstawianie się, rejestracja gości w hotelu i udzielanie podstawowych informacji;
  • udzielanie informacji na temat usług oferowanych przez hotel, opis jego wyposażenia;
  • przyjmowanie rezerwacji telefonicznie i udzielanie informacji;
  • obsługa poczty elektronicznej;
  • wystawienie rachunków, ustalanie formy płatności, wyjaśnianie treści rachunku, żegnanie klientów;
  • przyjmowanie skarg i uwag klientów, radzenie sobie z uwagami krytycznymi, rozwiązywanie problemów,
  • zagadnienia związane z rejestrem językowym i różnorodnością form grzecznościowych.

Profil kursu: specjalistyczny przeznaczony dla pracowników hoteli, pensjonatów i ośrodków wpoczynkowych.

Poziomy: wszystkie

Liczba godzin: 20 x 45 min.

Liczba słuchaczy w grupie: 6-12

Zajęcia: 3 x w tygodniu 90 min., w dni powszednie rano i przed południem

Czas trwania: 3,5 tygodnia

Cena kursu zawiera wszystko, co niezbędne do przeprowadzenia kursu:

  • wszystkie materiały
  • świadectwo ukończenia kursu zawierające szczegółową informację w dwóch językach o zakresie danego kursu
  • prawo do korzystania z biblioteki i czytelni wraz z dostępem do internetu
  • pozalekcyjne konsultacje z nauczycielem.

Kurs dla gastronomii

Program kursu obejmuje następujące umiejętności językowe niezbędne do porozumienia się z zagranicznymi klientami oraz słownictwo z zakresu gastronomii:

  • witanie klientów, przedstawianie się, przyjmowanie rezerwacji i udzielanie podstawowych informacji
  • opis restauracji/kawiarni/pubu, ich wyposażenia i sposobu funkcjonowania
  • serwowanie napoi: karta win, opisywanie drinków i ich rekomendowanie; przyjmowanie zamówień
  • prezentowanie menu, opisywanie potraw i ich rekomendowanie, przyjmowanie zamówień
  • wystawienie rachunków, ustalanie formy płatności, wyjaśnianie treści rachunku, żegnanie klientów
  • przyjmowanie skarg i uwag klientów, radzenie sobie z uwagami krytycznymi, rozwiązywanie problemów.

Profil kursu: specjalistyczny przeznaczony dla pracowników restauracji, kawiarni, barów i pubów; dla kelnerów i barmanów; osób pracujących w Polsce i pragnących wyjechać do pracy zagranicę.

Poziomy: wszystkie

Liczba godzin: 20 x 45 min.

Liczba słuchaczy w grupie: 6-12

Zajęcia: 3 x w tygodniu 90 min., w dni powszednie rano i przed południem

Czas trwania: 3,5 tygodnia

Cena kursu zawiera wszystko, co niezbędne do przeprowadzenia kursu:

  • wszystkie materiały
  • świadectwo ukończenia kursu zawierające szczegółową informację w dwóch językach o zakresie danego kursu
  • prawo do korzystania z biblioteki i czytelni wraz z dostępem do internetu
  • pozalekcyjne konsultacje z nauczycielem.

Rezerwuj miejsce na kursie!